29. huhtikuuta 2011


Kiitos taas, SNY! Mingon muna on kyllä jumalten lahja pääsiäispupulle, samaa mieltä! (Ja vaikka kuvassa on pelkät pahvit, niin kyllä paketissa oli se munakin.) Valkoinen lanka on suomalaista karstalankaa, jota varten oli Kool-Aidejakin. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi niillä värjännyt, ja tuota vihreätä väriä en ole saanut käsiini aiemmin! Hahtuvalankakin on suomalaista, vau! SNY ehdotteli siitä tossuja tai lapasia. Värit on sellaiset että saattaapi Peikkopoika tuosta saada töppöset itselleen. :)

Kiitos paljon! Vielä viimeinen paketti jäljellä. :)

24. huhtikuuta 2011
Ilmassa on ollut omaa mökötystä kiireestä ja vähän muustakin johtuen. Aurinko kuitenkin puskee sinnikkäästi joka aamu ylös, maalailee jo hymyä kasvoilleni ja houkuttelee taimia ikkunoilla venymään ja vahvistumaan entisestään. Pääsiäinen on tehnyt hyvää. Tajusin, miten paljon luon itse kiirettä ja paniikkia.

Ahmin Mallalta lainassa olleen Anna Gavaldan Kimpassa -kirjan (rakastuin!). Olen lukenut Kaimion kirjaa koiran käyttäytymisestä ja lenkkeillyt tolkuttoman määrän kilometrejä, viettänt saunailtaa ystävien kanssa ja hieman mököttäen testannut rullaluistimia. Opetin tuota hauvavauvaa, joka oppi viidessä minuutissa käskystä vetämään sukat jalasta. Pitkänä perjantaina tukka lyheni hiukkasen, sain loputkin jatkopätkät selviteltyä tukasta pois. Pää näyttää samalta kuin kaksi vuotta sitten, erona että nyt on enää ainoastaan omaa tukkaa päässä. Tein myös kouluhommia, ja aion (pitää) tehdä lisää.

Mitäs te teette tai teitte pääsiäisenä?

18. huhtikuuta 2011

Hirvittää, että mihin ollaan menossa. Annoin ääneni, joten on lupa harmitella ja ihmetellä. En ymmärrä omaan napaan tuijotusta, sitä että erotellaan meihin ja muihin. Mitäs sitten kun itse tarvii apua? Napsahtaako omaan nilkkaan? Ollaanko ylpeästi leuka pystyssä, että meidän suloisessa lintukodossa käy kuinkaan.

Pelottaa kaksi seuraavaa viikkoa, kun on niin paljon kaikkea. Pitkiä päiviä ja ressaan ihan kohtuuttomasti tuosta yhdestä projektista, joka kyllä on tärkeä. Kaksi viikkoa, niin helpottaa. Kähisen, kun meinaa flunssa tulla, ääni ei kulje. Pelottaa, että pää leviää. Tuntuu, että nyt on jo voimat kaikki. (Sitten taas mietityttää, että joillakin on asiat vielä kurjemmin, älä höpsö valita pienistä.) Se autoon murtautuminenkin kalvaa vielä, nakertaa turvallisuuden tunnetta.

Millä keinoilla te pinnistelette silloin, kun ei jaksa?

Puserran itseni ihan väkisellä miettimään kivoja asioita, jos vaikka jokaiselle päivälle edes vähän jotakin. Vaikka sitten kuvilla.

Pitää joutua jo kouluun. Löytyipähän ainakin kaksi asiaa, mutta on niitä muitakin. Tämmöinen itsensä terapointikirjoitus tällä kertaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

16. huhtikuuta 2011


Peikkopoika aloitti lauantaiaamun leikkaamalla pötkylät pois. Olin kyllä vähän kateellinen, kun se niin nautinnollisesti harjasi lyhyttä tukkaansa ja harjan piikit rapsutteli päänahkaa. Aamukahvilla Anna Gavaldan Kimpassa-kirjan Camillekin leikkautti hiukset pois. Määkin tahon! Vai tahonko? Kun on nämä ihan kivat mutta. Lisäksi minä pönttöpää menin värjäämään nämä -piti tulla keskiruskea, tuli musta. Näyttää ihan pöllöltä.

15. huhtikuuta 2011


Torstaina
- Joku ilkimys oli mäjäyttänyt meidän autosta ikkunan sisään ja vienyt radion. Harmittaa. Että olisi jättänyt rikkomatta. Tuo auto on kerran ollut jo kuukauden varastettuna, joten se on varmaan aika helppo tiirikoida auki.
- Sain soiton, että tervetuloa töihin. Osa-aikaista, tärkeää, elokuun loppuun saakka kestävää. Ei ihan omaa alaa, mutta aika läheltä liippaa.
Mitäs tänään?

6. huhtikuuta 2011

Jännittää. Laukut on melkein pakattuna. Tai ei paljoa kampetta tarvi parin päivän reissulle. Suuntaan Tampereelle koulutuspäiville, ja olen vielä siellä oppimisen lisäksi myös vähän opettamassa toisia. Hui! :) Paljon pohdin myös matkaneulomisia, mutta taidan jättää kutimet kotiin ja lukea pitkästä aikaa kirjaa junassa.

5. huhtikuuta 2011

Eilistä piristi kirpparilöydöt. Tuo ruskea paituli oli vain euron! Ihanasta kukkaverhosta sainkin pulittaa sitten 8,50. Mutta ei harmita. Olihan opintotukipäivä. :) Jos joku oululainen nyt ihastuu tuohon, niin kipin kapin linkkuriaseman Pelastusarmeijan kirpparille -sinne retro-osastolle jäi vielä samanlainen.

Vajaa viikko sitten kylvetyt koristekurpitsat on jo NOIN isoja! Kasvakaa vain, minä kyllä hoidan. Tämä päivä on kyllä muutenkin kiva. Heti aamulla alkaa uusi opintojakso siitä, miten puutarhanhoitoa voi käyttää terapiassa.

Tätä mullassa loikoilevaa möllykkää en olekaan vielä esitellyt. No, se on avokado ja näyttänyt tuolta jo yli kuukauden. Ei saisi mennä ronkkimaan ja sörkkimään, mutta..

..se oli kuin olikin kasvattanut pienen juuren tyngän! Pakko oli kuikistaa, kun en malttanut odottaa. Eli ei hätiä mitiä, antaapi möllötellä vielä mullassa niin kauan kuin pinnan päälläkin alkaa näkyä muutosta.

Kivaa tiistaita!

4. huhtikuuta 2011


Teekupposella käyntiin tämä hulinaviikko. Olen melko tarkka ja organisoin etukäteen paljon. Tykkään suunnitella ja tietää mitä tapahtuu, välillä liikaakin. Jos jotakin asiaa ei ole kalenterissa, niin sitä ei ole olemassa. On vähintään luonnollista, että kalenterien ja vihkojen kannet ei kauaa näytä kaupasta ostetuilta. :) Kaaostani hallitseva kalenteri sai tuommoiset nätimmät taskukannet. Kyllä sitä nyt jaksaa katella


Tomskuun oli tullut nuppuja! Apua! Eihän se vielä saa alkaa kukkia kun on lumet maassa? Nyppäsin ne pois, joten kertokaa viisaammat: onko kaikki nyt menetetty vai teinkö ihan oikein?


3. huhtikuuta 2011

"Näin meille sanoi hän, päivä jokainen kuin eilinen"


Ihana Liekki ja ihana keikkaseura Malla. Kiitos molemmille! Akku on ladattu viikkoa varten. :)

2. huhtikuuta 2011

Aamutassuttelut harmaana lauantaina.


Omput oli vieläkin puissa. Tippuuko ne ennen uusia?


Kuvitelkaa Kosti-kissa kuikistelemaan tuonne verhon rakoon. Sieltä se joka aamu tarkkailee valtakuntaa ja hipsuttelee ovelle vastaan. Nyt vietiin se pariksi päiväksi anoppilaan, missä voipi juoksennella ulkosalla.

Saisi tuo harmaus ja lumi loppua!

1. huhtikuuta 2011


Viikonloppu on varikko, pysähdyspaikka. Patterien lataukselle varattu, osittain. Sillä takana on viikollinen hulinaa, edessä toinen mokoma. Kalenteri on täynnä, teeppäs se ja muistithan tuon. Mutta tässä jutussa on selvästi juoni, homma etenee. Hyvä näin. Paljon hyviä uutisia ja juttuja. Enimmäkseen tuommoisia.. ammatillisia juttuja

Huomenna menen euforioitumaan tällä.