31. lokakuuta 2011

Ihan ensimmäinen oma neuleohje, jonka minä ymmärrän varmasti mutta teistä en osaa sanoa. :) Neulokaa ja kokeilkaa! Sukkien nimi ystäväni mukaan, jolta sain tuon kauniin pitsineuleen mallin käsin piirrettynä versiona.Nuttus-sukat

Lankana on käytetty 7 veljestä, puikot oli kokoa 3. Sopivat melko tavallisen kokoiseen, 38-numeroiseen naisen jalkaan.

- Luo 50 silmukkaa. 
- Neulo 1. krs oikein, 2. ja 3. krs nurin, 4. krs. oikein.

- Kierroksen vaihtumiskohta on jalan sivulla, ei siis takana. Neulo pitsikuviota ohjeen mukaisesti 1. ja 2. puikolle sekä 3. ja 4. puikolle. (1.+2. puikkojen pitsikuvio kulkee pohkeen alaosasta kantapään alkuun, 3.+4. puikkojen pitsikuvio kulkee säären etuosasta jalkapöytää pitkin varpaisiin.)- Toista mallikuvio yhteensä 5 kertaa = sukassa on yhteensä 44 krs.
- Tee tiimalasikantapää

(ks. tarkemmat ohjeet Ullasta.) Huomaa, että tässä ohjeessa kantapää tulee puikoille 1 ja 2.
Tiimalasikantapäässä tehdään lyhennettyjä kierroksia niin kauan, että keskellä on normaaleja silmukoita yhteensä 9. Nostettuja silmukoita on molemmilla puolilla 8. Lyhennettyjen kierrosten jälkeen neulotaan kerran koko sukan ympäri (ks. lyhennetyt kierrokset, kohta 7.) Neulo tässä vaiheessa 3.+4. puikolla pitsikuvion 1. krs mallin mukaan. Tee lisäykset ohjeen mukaisesti. Kantapään valmistuttua jatka neulomista siten, että 1.+2. puikolla neulot oikein ja 3.+4. puikolla jatkat pitsikuviota mallin mukaisesti jatkaen 2. krs:lta (neuloit ensimmäisen krs:n kantapäätä tehdessäsi).

- Toista pitsikuviota kantapään jälkeen yhteensä 5 kertaa.


- Aloita kärkikavennukset:
(Tästä eteen päin neulo jokaisella puikolla oikein, pitsikuviota ei jatketa.)
Neulo 1. puikon alussa ylivetokavennus.
2. puikon lopussa neulo 2 oikein yhteen.
3. puikon alussa neulo 1 o, sitten ylivetokavennus.
4. puikon kolmanneksi ja toiseksi viimeinen silmukka neulotaan oikein yhteen, 4. puikon viimeinen silmukka neulotaan oikein.
Neulo yksi krs oikein kaventamatta.
Toista kavennukset joka toisella krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 30 silmukkaa. Tästä eteenpäin tee kavennukset joka krs. Kun jäljellä on 6 silmukkaa, vedä lanka kaikkien läpi ja päättele huolella.

Höyrytä sukka silitysraudalla kostean harson läpi molemmin puolin. Sukka on valmis! :)Nämä sukat meni miehekkeen siskolle. Lisäsin nämä myös Ravelryyn. :)

27. lokakuuta 2011

Ensimmäinen Ravelry-postaus tehty! Tutustuin Virkatun linnun tavoin Ravelryyn parisen vuotta sitten, mutta vasta viime aikoina olen alkanut ymmärtää, miten mahtava se on. Tuo kyseinen huivi oli kertakaikkisen kiva kuvissa, neulominenkin soljui oikein nautittavasti. Vaikka kuinka pingotin ja kostutin sitä, kaulassa se roikkuu spagetin lailla. Kauniin kuvan ottaminen oli aika monesta tekijästä johtuen työn takana, mutta tadaa, valmista on.

Enää kaksi opiskeluun liittyvä asiaa, ja voin sanoa heipat opiskeluelämälle. Aika kivaa. Loppuvuosi menee rennommissa tunnelmissa, neuloen ja ommellen siinä töiden etsimisen sivussa. Piirsin eilen takkiin kaavat ja kunhan saan toiseksi viimeiset opintotuet, käyn ostamassa jotakin kivaa kangasta mikä mätsää huiviin.

17. lokakuuta 2011


Ihanaa, jokseenkin harmaata maanantaita.
Minkälaisia suunnitelmia sinulla on tälle viikolle?

Minä aion ahkeroida. Opinnäytetyön esitys, viimeisen harjoittelun loppuarviointi, maturtiteetin kirjoittaminen. Parin jutskat neulominen ja virkkaaminen. Mahdollisimman paljon ulkona oloa 12-tuntisten opiskelupäivien päätteeksi, sillä tasaisen junnaava pään jomotus jatkuu jo kolmatta päivää. Harvoin on  pää kipeänä, mutta keho kertoo tavallaan että nyt on paljon tekemistä.

15. lokakuuta 2011Viime päivät on menneet kotosalla, haaveillen omasta pienestä, uudesta kamerasta. Aloitin torstaina huivin ja se valmistui tänään. Minäkin olen valmis työelämään hetken päästä, ja se on jännää. Ihanaa. Unelma-ammatti. Vielä kun töitä saisi.

Löysin taas tänään Tori Amoksen. Voi, kuunnelkaa ainakin Beauty Queen / Horses. Olen jämähtänyt joihinkin artisteihin enkä osaa löytää uusia. Tämäkin on vuosien takaa, mutta muistuu mieleen aina ajoittain.

3. lokakuuta 2011

On kovin kiirettä, tai ei. Tekemistä ja touhuamista on paljon, äärirajoilla mennen. Kolmen viikon päästä helpottaa. Kuluneina viikonloppuina meillä on käynyt minun perhettä kylässä, ripotellen ja muutama kerrallaan. Ihana että onkin, rakastan kun tämä kerrostalokaksio vilisee elämää.

Perjantaina käytiin äitin ja kahden siskon kanssa Semmareitten konsertissa. Lauantaina sisko ja sen kihlattu raahustettiin Zombie Walkissa. Minulle ja Peikkopojalle kolmannen kerran.

© Jukka Leinonen