31. joulukuuta 2011

Kalevassa luki tänään, että keskiverto suomalaislapsi saa vuorokaudessa vanhemmiltaan jakamatonta huomiota NELJÄ MINUUTTIA. Mainostauon verran? Siinä on varmasti kaikille uuden vuoden lupausta, että ollaan oikeasti läsnä ja lähellä niille, jotka ovat tärkeitä. Pidetään huolta toisistamme.Lähden juhlimaan rakkaan ystävän valmistumista ja vastaanottamaan uutta vuotta. Pakettiin kääräisin tämän kirjan, josta löytyy varmasti ihania ideoita yhteisiin hetkiin.

Jarkko Martikaisen Tulitikun myötä, ihanaa uutta vuotta.


29. joulukuuta 2011

Vielä ihan vähän joulujuttuja. Ompelukonekin ronksutteli muutamana iltana.

Meikkipussi, tai oikeastaan meikkisäkki meni yhdelle siskoistani. Ohjeen löysin täältä, ja olipa ihana kerrankin tehdä ohjeen mukaan. Sovellan ja värkkään ihan omasta päästä aika paljon, ja siinä ei kaikki todellakaan mene aina helpointa kautta. Tuo oli kuitenkin kiva malli! Pitää kyllä kiittää noita Ikean kankaita, että ovat jämäkkää materiaalia, kaunista ja vieläpä halpaa. Kirpparilta löytyvät retroilukankaat on monesti aika löysiä, eivätkä kestä kaikistellen kulutusta kovin hyvin.

Pussukoita meni miehen suvun puolelle. Peikkopoika oli isona apuna ja väänteli kaikki kukkaronkehykset kiinni. Noita pussukoita on mukava ja nopsa ommella, mutta ne kehykset, liima ja puristelu on kyllä kettumaista.

Äiskälle ompelin kaura(-ohra-riisi-hirssi)pussin, kun monesti kuulostaa olevan niskat niin jumissa ettei järki juokse. Minä tein sisuspussin ja pestävän ulkokuoren, painoa tuli puolisentoista kiloa.

Jos tuollaisen mikrossa lämmitettävän pussin tekee, kannattaa huomioida ainakin seuraavat asiat:
- Puuvillalanka ja -kangas ei roihahda mikrossa palamaan (tekokuitulangat saattaa tehdä niin)
- Kaurat yms. tyynyn sisusta tulee olla kuoretonta (taaskin tulipalovaara)
- Pussia ei saa jättää valvomatta lämpiämään (maksimi lämmitysaika on noin 3 minsaa)
- Vahvat ompeleet ettei sisus pärähdä pitkin poikin lattioita
- Pussin on hyvä olla niin pitkä, että se yltää koko selkärangan pituudelta lämmittämään.
Minä tulen aina vähän jälkijunassa näissä villityksissä. Mutta nyt sain lopulta virkattua ensimmäisen maton. Virkkaamisen lyhenteet eivät ole selkärangassa, ja ensimmäinen versio oli melkoinen kikkurakäkkyrä. Virkkailin pylväitä piilosilmukoina ja kiinteitä silmukoita ties minä. Yritin venytellä sitä maton alkua parhaani mukaan, vaan ei siitä ollut eläjäksi. Silmä ja ohjeet siis käteen ja johan alkoi näyttää oikealta!

Matto meni siskon ja sen kihlatun uutta kotia koristamaan. :)
(rav)
Heikku-tontun joululahjapaja värkkäili neuloen tänä vuonna seuraavaa:
(Tarkemmat speksit Ravelrysta!)

Töppöset kummipojalle Huopasesta. (rav)

 Peikkopojan isoveikalle Huopasesta lapaset. (rav)


 Pikkusiskon miehelle Käpyset sukat 7 veikasta. (rav)

 Pikkusiskolle Palmikkosukat myöskin 7 veikasta. (rav)
Anopille Rovaniemi-lapaset Sata Kansanomaista Kuviokudinmallia -kirjasta. (rav)

Nämä oli tilaustyönä kahdelle pikkuiselle kaverin tätitettäville. Junasukat pienin muutoksin. (rav)


Sain opiskelut loppuun ja ammatin juuri ennen joulua, ensimmäistä kertaa elämässäni. Sellaisen ammatin, jossa voin auttaa ihmisiä elämään itsensä näköistä elämää, sellaista johon voi olla tyytyväinen. Arkailen aikalailla yksityisasioista, mutta kun olen niin tyytyväinen itseeni niin kerron, että olen nyt yhdenlainen terapeutti. Juhlien järkkäämisessä oli iso homma, mutta oli ihana emännöidä kaikkia rakkaita ihmisiä, jotka kanssani juhlivat. Ja totta kai äiskä oli isona apuna.

Lohivoileipäkakun koristeluun otin vinkkiä täältä. Vasemmalla näkyvän punaisen kakkusen lumihiutaleet on pikeeristä ja napattu täältä. Uudenvuoden juhliin voi testata juustojen kanssa vaikka noita Linkosuon ruissipsejä, aivan järkyn hyviä! Peikkopojan mielestä maistuivat hapankorpulta, mutta muoto on kyllä paljon veikeämpi.

Joulu käytiin viettämässä äitin luona ja iskän luona. Lumiukko, riisipuuro, hautausmaa, joulusauna, lahjat. Tavallinen ja ihana joulu. <3

Nyt sitten vain ahkerasti hakemaan töitä. Ja neulomaan -itselleni! Muille on ihana antaa omatekemiä lahjoja, mutta nyt on vuoro olla itsekäs ja tehdä itselle jotakin kivaa. :)

Ihania vuoden viimeisiä päivä!

24. joulukuuta 2011


Ihanaa joulua ystävät, nauttikaa!
<3