26. marraskuuta 2012

Hän on Reino

ja hänet on otettu kertakaikkisen upeasti vastaan. Kova poika leipomaan, kiipeää syliin ja vaatii paijauksia taukoamatta.

Pääsin kertarytinällä mukaan löytökissatoimintaan, ja heti tänään meille tulikin ensimmäinen sijaiskotilainen. Reinon häntä ja korvanjuuret on nimikkokenkiensä väriset, nimi siitä. Sen lisäksi että rehelliset, suomalaiset nimet on kovin kauniita.

Minkä nimen sinä antaisit kissalle? Hyvät ideat otetaan vastaan, sillä näitä löytäläisiä täällä valitettavasti riittää.

15 kommenttia:

 1. Luulen, että Helvi olisi varsin viehkeä neitikissa.

  VastaaPoista
 2. Reino on ihan loistava nimi :) Edellisessä kommentissa oli hieno ehdotus, Helvi olisi kaunis nimi.
  Ja on tosi hienoa, että löytyy suurisydämisiä ihmisiä löytökissoja auttamaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun olet alkanut taas päivittämään useammin.:) Suloisen näköinen kisi. Kissojen nimiä olen tosi huono keksimään koska tuttavapiireissäkin on niin vähän kissoja et ei voi sieltäkään varastaa.:/

  VastaaPoista
 4. Voi itku. Reino on hurmaava. Jälleen mä vingun itseltäni lupaa ottaa toinen kissa. Oih. <3
  Musta Kelmi ois hauska nimi kissalle. :D

  VastaaPoista
 5. Vanhat nimet on tosiaan ihania - Nestori, Väinö, Saima, Unto, Olavi... mitä näitä nyt on! Myös kasvien nimet on kivoja kuten Neilikka, Valvatti, Esikko, Asteri, Myrtti ja Virna. Jollain kierolla tavalla tykkään myös sukunimistä kissoilla, esim. Virtasesta.

  Mietin myös sijaiskodin tarjoamista löytökisuille. Olis molemminpuolista iloa! Mulla olisi pari tyhmää kysymystä: Tarvitsisikohan niille hankkia jotain ruokakippoja erikoisempia tarvikkeita, kuten raapimispuuta, kun ei ole omia eläimiä? Ja kuinka kauan korkeintaan kissat on viipyneet esim. teillä, ja onko ne edes ehtineet kunnolla tottua vaikka sitten siihen raapimispuun käyttöön sohvan sijaan? :D Ulos niitä ei varmaan muutenkaan kannattaisi päästää, joten ei haittaisi vaikka kaupungissa joutuisivatkin olemaan sisällä? Kiitos jos viitsit vastata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa mukava, että tuumailet vieläkin tätä asiaa. :) Siitä tosiaan on molemmille (kaikille) iloa, ja vielä ei tarvitse sitoutua vuosiksi lemmikkiin. Kun tekin niin reissaatte, niin sijaiskotitoimintahan vois olla justiin teille hyvä ratkaisu. Eri yhdistyksillä ja toimijoilla on varmasti erilaisia tapoja. Näissä kahdessa porukassa minkä kautta minulle on kissoja tullut, olisi mahdollista saada yhdistykseltä lainaan kaikki välineet, ruuat, hiekat jne. Mutta meillä on omat välineet, ja lähinnä ruuan olen pyytänyt yhdistykseltä. Raapimispuuhun on kaikki hoitolaiset ihastuneet, ja sohva on jätetty aika pian rauhaan. (Hahaa, ja juuri tuolla sekunnilla meidän oma kissa alkoi repimään sohvaa...) Hyvin monella yhdistyksellä on periaatteena, että kissat on sisäkissoja, eikä kissojen valvomaton ulkoilu ole suotavaa edes maalla. Ulkokissat tottuu kyllä sisälle, kunhan tekemistä ja puuhaa on tarpeeksi! Kannattaa ottaa yhteyttä vaikka paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen (http://www.sey.fi/ löytyy paikallisyhdistykset), josta saa lisää tietoa miten pääsisit kokeilemaan tätä touhua. :)

   Poista
  2. Ai olen joskus ennenkin maininnut tuumailevani! Jospa tarttuisin pikku hiljaa tuumasta toimeenkin. Mutta jee, kiitos tiedoista, pitää kysellä tuolta noista käytännön asioista. :)

   Poista
 6. Voi kun on komea! Aika syvälliset silmät, sil on selvästi jotain jännää mielessä.

  VastaaPoista
 7. Reino on hyvä nimi! Oli myös edesmenneen pappani nimi. :)
  No, omien kissojeni nimet ovat Torsti ja Nestori. Vanhempien kotoa löytyy Sulo ja Manu. (Manu on minun pikkuinen.)
  Isosiskon poika sai nimetä heidän kissansa ja niistä tuli Oggi ja Karvinen. :D Isoveljeltä löytyy sitten Venla, Tiikeri ja Ahmed.
  Edesmenneitä kisuja ovat Bertta, Vilma, Mörkö (eli Mölli), Pablo, Pertti, Taavi...

  VastaaPoista
 8. Voi reipasta Reinoa! Ihana otus. :D Minä oon huono heittämään nimiä etukäteen, kun valitsen nimet aina sen perusteella, miltä näyttää eli siis tuntumalla.

  VastaaPoista
 9. Voi mitä mainioita nimiä, kiitokset ystävät ihanat. Kirjoitan ne kyllä muistiin tulevan varalle! Minusta on mielenkiintoista, minkälaisia nimiä ihmiset antaa kissoilleen. Samalla tavoin, kuin minkä nimisiä lapsia kenelläkin on. :)

  VastaaPoista
 10. Reino on hauskan näköinen kissa! Jos nimien kanssa on ongelmia eikä nimi tule ihan itsestään mieleen niin voisiko ajatella että kissa saa nimen tulopäivänä olevan nimipäivän mukaan? Eli jos kissa tulisi tänään taloon niin sen nimeksi tulisi Kaisla? Huomisen kissa olisi Aimo. Tai fiinimmin Edgar. Toki sukupuoliasia ehkä pitänee ottaa huomioon, mutta sitten voi sen nimen katsoa edelliseltä päivältä tai seuraavalta?

  VastaaPoista
 11. Reinossa on varmasti myös luonnetta!
  Ihanaa, että on ihmisiä kuten sinä, jotka avaavat kotinsa ovet löytökissoille. :)
  Työtoverini kissavanhus on Reijo. Itsellä sohvalla purruuttavat Urho ja Ylermi (Ylermi paljastui myöhemmin tytöksi, joten virallinen nimi on Ylermi-Kyllikki - että ei sillä sukupuolellakaan aina niin väliä). Perhepiiristä löytyy myös Nestori, Pippuri sekä Jasseri.

  VastaaPoista
 12. Voi miten tyylikäs Reino-herra!

  Lasten ja eläinten nimeäminen on niin kivaa ja samalla haastavaa! Tykkään vanhoista nimistä kissoilla (ja lapsilla), kuten Alma, Helga, Iita, Väinö, Rauno ja Urho. Tuttavapiirissämme on lemmikkit nimetty karkkien mukaan: Dumle, Laku, Pätkis ja Suffeli.

  VastaaPoista
 13. Ja vielä lisäys: eläinmaailmassa "parit" ovat suosittuja nimiasoissa ja aika hauska ideakin: Romeo ja Julia, Rhett ja Scarlett, Mikki ja Minni, Aku ja Iines, Kaarle ja Silvia, Sauli ja Jenni...

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!