Sivut

11. maaliskuuta 2014

Bodyja

Ahdistelin vähän aikaa sitten uusien kankaiden ostamisen kanssa. Päätin etten enää ikinä, vastalauseena kuluttamiselle ja tuhlaamiselle. Taidan olla äärilaitaihminen. Heilahdan helposti toiseen laitaan ja liu'un takaisin päin ajan kanssa etsien minulle sopivaa tapaa. Sopivasti ja tarpeeseen, kommentoi Marianne aiempaan postaukeen. Niinpä.

Periaatepäätös kannatti -sen jälkeen olen ostanut trikoopaitoja jatkojalostusta varten kirpputorilta. Yhden kierrätyskeskuksesta ostetun pellavaliinan pilkoin astiapyyhkeiksi ja pussukaksi. Ostin kangasta Facebookin kangaskirpputorilta ja ihan oikealta kirppikseltäkin Oulussa, tuhosin jo olemassaolevia kankaita. Tämä tuntuu hyvältä tieltä, mutta en minä ihan puritaaniksi voi alkaa. Annoin itselleni luvan, että välillä saan herkutella ihanuuksilla ja uutuuksilla -kuten Lillittimellä.

Kaavana on Kisuliini (OB 6/2012). Ylin Lillitin on 74 cm kaavalla, hihoja lyhennetty reippaasti ja lisätty resorit. Kahden alemman kangas on joulukuisen Metsola-reissun ostoksia. Koko 68, leveyttä laitoin useamman sentin lisää. Resorien kanssa on vielä hienosäätöä. Saumurilla surauttaminen olisi kaikista vaivattomin, mutta käytössä resorit taipuu ikävästi kaksin kerroin. Lillittimeen kokeilin ensimmäistä kertaa nelinkertaista kanttausta tämän ohjeen mukaisesti. Kaksoisneulalla tikkaaminen vaatii vielä hienosäätöä langankireyksissä, mutta eiköhän tällä hyvä tule.

5 kommenttia:

  1. Ihana Lillitin ja ihanat bodyt! Lillitin on niin symppis, mutta toistaiseksi olen onnistunut vastustamaan....

    VastaaPoista
  2. Voi mitä suloisia bodyja! tuo Lillitin on kyllä hurmaava kuosi, valmiina vaatteena pääsee oikeuksiinsa :)

    VastaaPoista
  3. Voi hyvänen aika, sinustahan on tullut äiti ja minä en ole huomannut mitään! Paljon onnea!

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!