Sivut

1. lokakuuta 2013

TSI-kuorivaipat

Tämä on ehdoton lempparimalli meillä käytössä olevista vaipoista. Sanna Kivelän kaava ja suurinpiirtein täydelliset kuvalliset ohjeet löytyy Kestovaippayhdistyksen sivuilta. Viime viikonloppuna mummu ja tädit hoiti Vilpuria, ja minä sain surautella näitä.


Nämä on kokoa L, lonkkalastan vuoksi. Lisää ommellaan (jos ommellaan), kun saadaan lasta pois ja nähdään, käykö tämän mallinen vaippa meidän pojalle.

Kankaat on Myllymuksuilta tilattu. Hitsit, nuo nettikangaskaupathan on vaarallisia! Kaikkia ihania kuoseja ja kliketi klik, kohta ne odottaakin jo postissa nuotajaansa...

Vihreä kangas ja norsukuosi ovat tavallista PUL-kangasta. Punainen on PUL br sandwichia, josta lupaillaan joustoa ja hengittävyyttä. Käytössä vaippoja en ole vielä testannut, mutta turhan jämäkältä tuo on verrattuna PUL br-kankaaseen. Nuo vaippakankaat tilasin valmiina vaippapalasina, joista yhdestä palasta saa yhden vaipan. Jatkossa kuitenkin tilaan metritavarana ja teen useamman saman värisen kuoren, jottei jää turhaan suuria jämäpaloja. Sisuksena vaipoissa on kuivaliinakangasta. En ole ihan varma, ompelinko sitä oikein päin.

Noudatin muuten ohjeita orjallisesti, mutta reisikuminauhoille ompelin kujat samalla tavalla kuin täyttöaukossa. Helpompi tarvittaessa vaihtaa uusiin, kuin vaippaan kauttaaltaan siksakattu kuminauha. Kuivaliinan ja PULin yhteenompelussa pidin kuivaliinakankaan päällä paininjalkaa vasten, niin kankaat pysyivät suurinpiirtein kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistasi!