Sivut

7. lokakuuta 2013

Postimies, sinua odottaa 25-vuotias kotiäiti...

...sillä elättelen toiveita, että saumurilähetys Karnaluksista saapuu tällä viikolla. Voi onnea -ompelupöytä (umpipuuta, jykevä, hyllypaperia laatikkojen pohjalla) löytyi kuin löytyi kirpparilta ja ompelunurkkaus on järkättynä.


Ostin elämäni ensimmäiset joustofroteet, Riemukukkaa ja sammaleen väristä. Riemukukan kukat värjäytyi ensipesussa riemukkaan ruskean kukertaviksi, mutta Facebookin Ompeluelämää-ryhmä tiesi kertoa, että uusintapesu Vanishilla ("Luota pinkkiin!") korkeammassa lämpötilassa auttaa levinneisiin väreihin. Ja niinhän se teki, kukat on jälleen valkoiset.


Olen hurahtanut tähän ompeluhommaan. Puikot ja langat ei niinkään ole houkutelleet syksystä huolimatta, mikä on vähän outoa. Taidan tulla vähän jälkijunassa, mutta olen vasta nyt löytänyt tuon jo mainitun Ompeluelämää-ryhmän, tissiksen, Onionin ja Karnaluksin. Ja nuo lukuisat ihanan vaaralliset nettikangaskaupat. Mitä kaikkea en vielä tiedä? Mitkä on ne ompelumaailman hitit ja kuumat perunat? 

Muille ompelijanuubeille vinkkaan, että Kankaiden yö on tulossa. Aloitin aarteenmetsästyksen, jossa on piilotettu kirjaimia yöhön osallistuvien nettikauppojen sivuille. Tästä tulee ihan lapsuuden aarteenmetsästysleikit mieleen, kun serkkujen kanssa tehtiin karttoja ja piilotettiin kirjainlappuja, joista muodostui aarteen piilopaikka. Aarre oli tarroja, kyniä, karkkia ja muuta pientä tilpehööriä. Nyt aarre on kankaita ja ompelutarvikkeita, mutta yhteistä on kutkuttava tunne ja löytämisen riemu.

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniin näköinen ompelupöytä. Varmasti pian pääset sen ääressä surruuttamaan! Muistan nuo postimiehen odotteluhetket, kun päivät menivät vauvan kanssa kotona. Parasta oli, kun kerran postimies palasi myöhemmin soittamaan ovikelloa, kun en ollutkaan 1. yrittämällä kotona ovea avaamassa :D

  VastaaPoista
 2. Ompelu on niin koukuttavaa! Vähän harmittaakin, kun neulomukset ovat jääneet paitsioon. Mutta, mikä onni, kun saa itse tehdä vaatteensa!

  VastaaPoista
 3. Minullakin alkoi ompeluinnostus heti ekan lapsen syntymisen jälkeen :) Jotenkin siinä koukuttaa se nopeuskin verrattuna neuleisiin. Ja on niin ihana saada lapsen päälle jotain itsetehtyä :) Nettikangaskaupat ovat kirous, mutta toisaalta kotiäidin pelastus. Eihän tässä kangaskaupoille ehtis ei sitten millään.

  VastaaPoista
 4. minäki oon yhet joustofroteehousut surauttanut :) ja sama homma, joka päivä muka kudon hetken ja laitan pois ku ei oikeen innosta. kummaa.

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!