11. kesäkuuta 2010

Sateinen ja harmaa Tanska, mutta Tanska kuitenkin.

Surffailen keittiössä hitaasti toimivala netillä, mussutan Michellen, farmin emännän tekemää suklaapiirakkaa teen kanssa ja on kuin viime kesästä olisi vain pari hassua kuukautta. Täälläpä taas. Samat fasaanien ja pöllöjen äänet kuuluvat telttaan. Tallissa, jossa on telkkari ja ruokapöytä, tuoksuu edellen vanhalta mutta huumaavalta. Isäntäperhe on yhtä ystävällinen ja maisemat mäen päältä hulppeat. Jopa kassatäti Hurupissa oli sama ja yhtä ynseä kuin vuosi sitten.

Matkaan Oulusta farmille meni yhteensä kolme tuntia kahella lentskarilla, yksi keskinkertaisesti nukuttu yö Kastrupin lentokentällä portaiden alla, päivä Kööpenhaminassa&Kristianiassa, kuusi tuntia junassa ja kymmenen minuutin automatka farmin isännän Henrikin kyydissä asemalta farmille.

Täällä nyt ihmetellään ja yritetään puhaltaa pilviä aurigon edestä jo kolmatta päivää. Mansikoita ei voi poimia kun niitä ei vielä juurikaan ole. Pitää odotella. Ja pitää peukkuja pystyssä, että päästään piakkoin hommiin. Kylmä ja luminen talvi ja kevät on täälläkin näyttänyt voimansa.

Ihana oli nähdä farmin isäntäperhettä. Ja Domenicoa ja Julieta, jotka rakastuivat täällä farmilla viime vuonna ja ovat tulleet uudelleen. Yhtenä iltana pelattiin korttia, maisteltiin viintä ja meidän tuomaa Salmiakkikossua ja Domen ja Julien tekemää italialaista leipää, kastiketta ja hummusta. Ehkä ihaninta kuitenkin on, että minulla on nyt Jaakko mukana. Ei tarvi yksin köllötellä teltassa.

Kuvien lisääminen ei onnistunut ainakaan nyt. Netti hidastelee niin kovasti.

Ps. Hurupissa, 8 kilsan päässä on "Hiirestä elefanttiin" -niminen kauppa. Ja kaupan yläkerta täynnä lankoja ;)

6. kesäkuuta 2010

Huomenna..

..me lähetään TANSKAAN <3
Sama ihana farmi ku viime kesänä. Ihana Köpis. Mansikoita. Töitten jälkeen heinäkuussa Saksan kautta kotia. Ja nyt lähtee Peikkopoika matkaan, eikä tarvi ikävöidä kuten vuosi sitten. JÄNSKITTÄÄ!! :)