27. maaliskuuta 2011

Hipsuttelen kotona pirteänä. Pää pursuaa ideoita. Yhdestä projektista johtuen kävin jo opettajan luona tänään -sunnuntaiaamuna. Muut jäi nukkuman, nukkuvat vieläkin.Eilen sammutettiin valot tunniksi ja aamulla muistin siirtää kelloja tunnilla eteenpäin.
Sammutitko ja muistitko sinä? Aurinkoista kesäaikaa. :)

26. maaliskuuta 2011

- harjoittelu on ohi ja psykiatria taitaa olla minun juttu.
- aioin juhlistaa harjoittelun loppumista, mutta lippuja ei enää saanut keikalle, jonne olin menossa. juhlin kotona kahden kaljan verran ja nukahdin. minusta on tullut kotihiiri. :) 
- kamera on tallentanut 26180 kuva, sain sen selville täällä. haaveilen uudesta.
- toinen runotyttö kävi torstaina kylässä. puhuttiin kolme tuntia elämästä ja elämisestä. kävin ostamassa tyhjän runokirjan ja innostuin runoista uudelleen.
- tomskut yltää jo tukikeppiensä yli, mutta kaksi viikkoa sitten kylvetty toinen lajike pysyttelee mullan alla.


19. maaliskuuta 2011

Minski 10 vuotta


Minun rakas mummeli <3 10 vuotta sitten pienen tytön unelmasta tuli totta: ihan oma koira. Heti alusta asti täytti tärkeän tehtävän lohduttajana, kun oma ukkini kuoli paria päivää ennen kun Minski haettiin luovutusikäisenä kotiin. Pieni, valkonen koiravauva on kulkenut mukana siitä asti. Teini-iän, ekat poikakaverit, ensimmäisen oman kodin, muutot paikkakunnilta toisille, koulujen päättymisen, täysi-ikäisyyden, kaikki murheet ja ilot, matkan aikana elämään tulleet ja lähteneet muut karvaiset ja karvattomat kaverit. Minski on pysynyt. <3 Toivotaan vielä monta tervettä vuotta rouvalle. Näkö on jo vähän mennyt  ja luonne kääntynyt hiukkasen kärttyisäksi. Vaan ei tuota pientä kultaa voita mikään. Minski, pikku-pieru, niinkun iskä sanoo. :)

15. maaliskuuta 2011

Ne kasvaa!

Puutarhassa kaikki hyvin! Ensin ne oli näin, vieri vieressä..


..mutta pienet viheröt pääsi omiin yksiöihin. Liian useiden lajitoverien kohtalo oli tehdä harakiri roskiksessa, kun ei ollut multaa tai valoa tarpeeksi kaikille. Jatkossa en kyllä laita noin paljoa siemeniä multaan. Tunsin itteni lähinnä Cruella De Viliksi nykiessä muka epäkelpoja taimia viemäriin.

Ananaskirsikat:
Chilejä: (Näyttävät lyhyemmiltä kuin aiemmissa kuvissa. Opin nimittäin, että koulitessa kannattaa istuttaa pikkutaimet sirkkalehtiä myöten multiin, jotta varsi vahvistuu. Aina sitä oppii uutta.)Tomskut (Gartenperle):
 


Ja purjon siemenetkin pääsi multiin! Ne vaatii piiiitkän esikasvatusajan kuulema.


Nyt vaan aurinkoisia säitä. Toivottavasti Kissalapsi pysyy poissa ikkunalta.

Joko sinä oot kylvänyt jotakin? Tai aiotko? :)

9. maaliskuuta 2011

Maaliskuun SNY-paketti

Ihana, SNY-rakas, IHANA paketti! Osuitpa kyllä jo toistamiseen napakymppiin! :)

Paketista paljastui...
...oranssia, punaista ja keltaista Maija-lankaa. Tätä en olekaan koskaan kokeillut, vaikka nimi on tuttu monesta blogista. Lisäksi kolme kerää ruskeaa lankaa, kirpparilta löytynyttä. Ovat Maijan kanssa aika samanmoista, joten mahtavatpa päästä samaan virkkauprojektiin. :)


...keraamisia nappeja kaks kappaletta, aivan superihania! Ne pääsevät villatakkiin, joka on jo käytössä, mutta napitta. Nuita pieniä koristenappeja hipistelin oikein kovasti. Nehän on kuin karkkeja. Eikä tuommoisia voi olla liikaa. :) Pikkuiset napitkin oli löytynyt kirpparilta.

...paketista löytyi vielä ihana liina, jonka SNY oli  löytänyt kirpparilta. Tämmöisiä olen alkanut keräillä, että niistä jonkun isomman saisin ommeltua kun on tarpeeksi liinoja koossa.

Paketti osui kuin nyrkki silmään, kiitos! :) Lievitti kovasti tätä harmistusta, kun loma menee nenäliinapaketti kourassa koulutehtäviä tehdessä. Mieltä lämmitti kyllä, kun osa paketin sisällöstä oli löytynyt kirpparilta, eikä uutena. :)

5. maaliskuuta 2011

Räkäinen viherpiiperö, moi!

Loma alkoi. Vikat harjoittelupäivät ennen lomaa meni sinnillä, nyt iski räkätauti. Hyvä syy juoda monta kuppia kuumaa kaakaota, vaikka keskellä yötä. :) Sairastamisen takia en pystynyt lähtä kotikonnuille Kainuuseen ja kummitytön syttärit jää välistä. Kurjuuksien kurjuus. Lohtua löytyi haaveilemalla omasta kasvimaasta ja parvekepuutarhasta. Vuokraan kesälle pläntin palstaviljelyalueelta muutaman kilometrin päästä, ja olen kerrankin ajoissa suunnittelemassa!

Kaksi viikkoa sitten kylvin kolmea chililajiketta, tomaattia ja ananaskirsikoita. Suurin osa on nostanut päänsä, jostakin näkyy vain niskalenkit mullasta. Mutta eloa on!Viriteltiin eilen Peikkopojan kanssa olohuoneen nurkkaan kirjahylly (Ikeasta, hintaa 13 e) ja valaisin, jotta pikkuruisilla taimilla on hyvä kasvaa.


Viritykseen tarvittiin akvaariolamppu, juuttinarua, mustaa teippiä pitämään valaisin paikallaan sekä kaapista löytyneitä metallirinkuloita, joiden vääntelemiseen ketjuksi parit pihdit ja yksi kappale Peikkopoikaa. Ylähyllyssä valaisin on kiinni noin:


Juuttinarua sielläkin ja yksi avonainen lenkura. Tällä tavalla valaisinta voi nostaa ylemmäksi taimien kasvaessa.

Terveyttä uhmaten suuntaan pääkirjastoon, sitten hautaudun vällyihin ja lepään, lupaan!