Sivut

20. tammikuuta 2012

Lapasia

Läjä tumppuja valmistui äitin toiveesta siskoille alkukuusta. Yhdet jäi itselle. Ohje oli sama kuin anopin lapasissa, Rovaniemi-kuvio. Lapasten aikana kului viisi päivää, kaksi kautta 24-sarjaa ja Jack Baueria. Malli olisi ollut liian pitkä noilla langoilla tehtäväksi, joten vähän fiksailin sitä. Kirjoneuleesta alkoi tulla tasaista ja peukalokiilankin sain tehtyä järkevästi ja nätisti niin, että kämmenpuolen ruudut täsmäsi. Lisäksi olin hurjan rohkea ja käytin kaikissa lapasissa sekä Nallea että 7 veljestä. Syynä oli, se, että lankakätköissä oli kyllä sopivia värejä mutta ei samaa vahvuuta. Ja ihan tasaiset tuli vastoin kaikkia ennakkoluulojani.. :)

14 kommenttia:

 1. Voi, onpa kauniita! Enkä voi kuvitella, että saisin viidessä päivässä valmiiksi edes YHDEN kirjoneulelapasen niin että kateellisena ihailen saavutustasi :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Ohhoh ku oot ollut ahkera!:D Siis viidessä päivässä!:O Mä en sais siinä ajassa edes yhtä paria.:D

  VastaaPoista
 4. Inari, mulla ei kertakaikkiaan ollut muuta tekemistä.. :) Ja noissakin harjoitus teki mestarin. Kirjoitin noista itelle ohjeen ensimmäisten lapasten jälkeen, niin oli helppo tehdä sitten muut ihan samalla kaavalla! Minun vinkit kirjoneuleisiin on, että käytä 0,5 kokoa isompia puikkoja kuin normaalisti, venyttele kevyesti neuletta jokaisen puikollisen jälkeen (ettei lanka kurista neuletta kasaan). Ja neuloessa on tärkeää että langat kulkee koko ajan samalla tavalla vasemmassa kädessä (minä pidin "pohjaväriä" kauempana, lähempänä vasemman käden etusormen päätä, ja kuvioväriä lähemppänä itteä, eli vasenta kämmentä lähempänä.) Voispa melkein tehdä jonkun havainnollistavan postauksen asioista.. :)

  Kiitos Elina. :)

  Faline, kun laskee että yksi jakso 24:ta kesti n. 42 minuuttia, niin kaksi tuotantokautta oli 48x42 minuuttia.. viidessä päivässä se on n. 7 tuntia päivittäin. :D Mutta ei noita kyllä työkseen tekisi.. :D

  VastaaPoista
 5. Ooh, ihania! Varsinkin nuo valko-violetit! Oon haaveillut jo pitkään kirjoneulelapasten tekemisestä, mutta täytäntöönpanoa hidastaa aavistus siitä, että se olisi työlästä ja hidasta..

  VastaaPoista
 6. Kauniita, suosikkini on tuo vihreäsävyinen pari.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita, ihanat väriyhdistelmät olet valinnut!

  VastaaPoista
 8. Niin kauniita! Oot oikeessa, toi Rovaniemi on yllättävän pitkä ohje, sitä saa aina pätkiä.

  VastaaPoista
 9. Voi miten hienoja! Oletpa ahkeroinut hurjasti! Minä en ole vieläkään noin hyvä ystävä kirjoneuleiden neulomisen kanssa... :D Toki tuollainen urakka on aika hyvää harjoitusta. :)

  VastaaPoista
 10. Oi ihania! Hyvä tietää että 7veikkaa ja Nallea voi yhdistää, ne kun pyörii tuolla lankalaatikossa jämälankoina. Hyvin voi niistä yhdistämällä jotain tehdä näköjään.. Hmm.. Minkähän projektin sitä seuraavaksi aloittaisi niistä.. =D

  VastaaPoista
 11. hillanen, kiitos! :)

  frost, onhan se kyllä hitaampaa. Mutta kun on hyvä ohje ja malttia, niin tulee ihan kivaa aikaiseksi. Rohkeasti kokeilemaan!

  AnniP, :) Minun suosikki taitaa olla nuo oranssi-ruskea, mutta vihreät jäi kuitenkin itelle.

  Iris, kiitos!

  berenike, kiva tietää että en ite vaan kuvitellut sitä ohjeen pituutta, vaan että muillakin on samoja kokemuksia.. :)

  ArualMaria, kiitos kovasti! Nuo Rovaniemi-lapaset oli kyllä ensimmäiset kirjoneuleet minullekin vuosiin! Tuo antaa kyllä harjoitusta, mutta nyt on kiva tikutella menemään villatakkia ja sen sileää osuutta.

  Oo, kiitos. :) Näköjään niitä voi yhdistellä ihan hyvin tuloksin. Hyvä, että molempia pystyy koneessa pesemään. Uskon että kirjoneuleissa ei ole niin justiinsa se, että onko saman vahvuista lankaa. Jos kuviot tekee paksummalla ja pohjavärin vaalealla, se antaa kivaa efektiä! :)

  VastaaPoista
 12. What a beautiful these knobs, how much patience to cross all those wires. You are very good, congratulations.

  VastaaPoista
 13. Ihanat! Ja onhan se hyvä tähän ikään mennessä saada tietää millaset on oman kotipaikkakunnan lapaset xD

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!