Sivut

14. marraskuuta 2011

Valmiita asioita alkaa olla ihan mukavasti. Yksi isompi neuleprojekti lähti tänään postissa saajalleen, ja toivon kovasti että on oikean kokoinen. Malli on Suuri Käsityö -lehdestä 2/2011, koko 80/86. Dropsin Fabelia kului vajaat 250 grammaa. Väri on aika makia, mutta äklötys ei iskenyt missään vaiheessa. Joidenkin lankojen kohdalla kun kyllästyn neulomisen aikana ihan kokonaan väriin tai kuvioon.Minulla on aika onnettomat nappivarastot, tyylillä ettei kahta samanlaista löydy. Kuitenkin viime keväänä sain Salaiselta neuleystävältä parit vanhat nappipussit, joissa toisessa oli tasan yhtä monta nappia kuin pikku nutussa oli napinläpiä. Värikin oli ihan justiinsa. Ihan melkein itku tirahti, kun noin hyvä tuuri kävi!


Hauskana yksityiskohtana oli pöksyjen "tuppilonauha". Se tehtiin niin, että luotiin 4s, neulottiin oikeaa puikon loppuun. Sitten siirrettiin silmukat takaisin puikon alkuun ja neulottiin taas kaikki 4s oikein. Samanlainen jälki syntyi, kuin olisi neulonut sukanvartta niin, että joka puikolla on vain 1s. Sekavasti kerrottu, mutta nätti siitä tuli!

(ravel it!)

10 kommenttia:

 1. Tosi kauniit! Varsinkin tuo takin malli on ihana. <3

  VastaaPoista
 2. aivan mieletön! itku tulis jos noin hienon lahjan sais, satavarmasti on saaja tyytyväinen! <3

  VastaaPoista
 3. Ritva, tuo takin malli oli tosi kiva. istuu varmasti hyvin olkapäiltä kun on tuota resoria. yksivärisenä olisi ehkä ollut kivempi, muttei paha ole noinkaan. vähän ehkä retrohtava malli, mulla tuli mieleen joku pikkusen hiihtäjäpojan villapuku, semmonen että on leveät sukset ja metsässä latua pitkin kouluun, kirja ja maitopullo nahkalaukussa mukana. :)

  Missu, kiitos! :) tuo ei ihan lahja ollut, tilauksena tehty.. mutta toivottavasti on saaja tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Jipii, uusi postaus! Aivan ihanan setin olet neulonut, taatusti kelpaa. Tekisi mieli ottaa omille puikoille jotain tuon neuletakin tapaista. Mutta mutta... Kauhea vaiva tämä vimma aloittaa koko ajan jotain uutta, kun ei entiset neulomukset sitten tahdo valmistua.

  VastaaPoista
 5. Voi miten nätti setti! Kovin on suloinen, niinkuin varmasti saajansakin. :)

  Tuo nauhantekotapa, josta kerroit on kyllä näppärä tapa tehdä siistiä nauhaa ja samaan tapaan voi myös viimeistellä neuleita. Esim. neuletakin hihansuut tai muut reunat.

  VastaaPoista
 6. Hurjan nätti setti! Mäkin tuota takkia aloitin, mutta valmista ei tullut :D

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit ja suloiset pikku vaatteet. :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kyllä hurjan hieno! Oot sinä taitava :)

  VastaaPoista
 9. Hurmaavan suloinen setti ja herkulliset napit! Tuo tuppilonauha on viralliselta nimeltään (englanniksi) i-cord.

  VastaaPoista
 10. Tosi suloiset vaattehet olet neulonut! :) riittäisipä minunkin kärsivällisyys :D

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!