Sivut

30. tammikuuta 2012

Viikon villatakki ja vierailu taiteilijan talossa

Villatakista tuli vallan ihana! Yksi juttu meni pieleen -sen piti olla pitkä projekti mutta villatakki oli valmiina viikon päästä lankojen ostosta. Lankana on 7 veljestä, joka kyllä on vähän kutittava ihoa vasten. Tuli juuri sopiva, vaikka napin väleistä päätellen takki pitää pingottaa päälle. Mitenkähän tuon nappilistan saisi suoraan, kun reipas höyryttäminen ei auttanut?


****

Viikonloppu oltiin ystävän keramiikkoäidin luona Kainuussa. Ekskursion päätarkoituksena oli tehdä savitöitä.  Pakkasmittari näytti sitkeästi -30 astetta, maisemat, talo, seura ja ruoka oli mahtavaa. Mahtavaa oli myös se, että suunnittelin omaa astiastoa jonka tilaan heti kunhan töihin pääsen.

Pieni kaipuu jäi jälleen takaisin kotoseuduille Kainuuseen, josta vajaa neljä vuotta sitten läksin tänne Pohojammaalle.








34 kommenttia:

  1. ihana neule! olen harkinnut pistäväni tuon puikoille niin monta kertaa, mutta nyt kyl tuli kauhea toteutusvimma ko näki tuon sinun ihanan version siitä!

    VastaaPoista
  2. Kaunis neuletakki! Itse aina arastelen minkäänlaisten villapaitojen tai takkien aloittamista, en jaksa tulkita niitä ohjeita, mutta ehkä vielä joskus.. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis takki sekä lumimaisemat! c:

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana takki.:) Mullaki on ollut suunnitteilla neuloa tuo, josko sais sen keväällä puikoille.:D

    Tosi kauniita maisemia tuolla, ihanan talvista.:)

    VastaaPoista
  5. Oi, onpa upea takki! Ja näyttää kyllä sopivan sulle kuin nenä päähän.

    VastaaPoista
  6. Ihana neuletakki! Tosi hyvän värinen ;)

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis villatakki, ja olitpa tosiaan nopea puikoistasi! Upeat maisemat, kiva kun on kunnon talvi, vaikka vähän varpaita nipisteleekin...

    VastaaPoista
  8. Oih, niin kaunis! To do -lista vain pitenee...:)

    VastaaPoista
  9. Kaunis villatakki! :) Kaunis vihreä värikin. Niin metsäinen.

    Ja edelliseen, meinaan käydä äänestämässä! Juuri tässä mietin, että kävisinkö huomenna ennakkoon vai jättäisinkö vaalipäivään.

    VastaaPoista
  10. Voi mahotonta kun on tullut paljo ihania viestejä, kiitoksia joka ikisestä! <3

    berenike, tuo oli kyllä tosi kiva malli neuloa! Vaikkakin vähän tylsä suora osuus, mutta kaarroke oli mielenkiintoinen. Ja tuossa oli vain kainalosaumat, mitkä piti jälkikäteen ommella, eli siinäkin suhteessa melko mukava neule!

    Petra Ilona, kiitos! Tuo oli kyllä melko helppo ja kiva aloittelijallekin! Taisi olla vasta kolmas neuletakki minullekin ja ihan hyvin selvisin. :)

    jonahi, tattis. :)

    Faline, otahan puikoille! Maisemat oli kyllä huikeat. Palatessa oli punainen taivas, mutta siitä jäi kuvat ottamatta.

    Tiina, kiitos. Siitä kyllä tuli lemppari jos ei kutiamista lasketa.

    Salla, tuo oli kyllä nätti metsänvihreä!

    liinu, kyllä se kunnon talvi on kivaa. Ei oo kylmää kun vaan vääränlaista pukeutumista.. NOT! Siellä ON kylmä! :)

    Homsantuu, listan jatkoksi vaan!

    milla, tuo oli kyllä rehellisen metsän vihreä. Minäkään en ole vielä käynyt äänestämässä, mutta käyn kyllä.

    VastaaPoista
  11. Congratulations! Already saved in Pinterest.

    VastaaPoista
  12. Aivan mahtava villatakki! Näyttää paljon paremmalta kuin Dropsin ohjeessa. Ja ah ihanaa, dreijausta. Sitä on tullut viimeksi harrastettua joskus ala-asteella keramiikkakerhossa. Nauti! =)

    VastaaPoista
  13. Tosi kaunis takki! Sopii sulle mahtavasti väriä myöten. Ja mikä ihana pikku assistentti sulla onkaan takkikuvissa. :D Kauniita maisemia myös.

    VastaaPoista
  14. HALUAN KANSSA TUOMMOISEN! :) Ihana. Osaiskohan sitä joskus itsekkin... Pari vuotta sitten mietin osaanko villasukkaa tehdä, niin nythän ne menee ku vettä vaan.. Niin miksei sitä voisi osata villatakkiakin tehdä? :)

    VastaaPoista
  15. Oi, löysin tämän ihanan paikan päämäärättömien klikkailujen tuloksena. Ihana tunnelma ja todella kauniita kuvia. Tulen varmasti uudestaankin! Aurinkoista pakkasviikon jatkoa!

    VastaaPoista
  16. Yhdyn JenniH:n sanoihin :) Ihana tuo villatakki ja blogi ylipäätään. Ja voih kuihka kaipaankaan saven tuntua käsissä, aivan pakko päästä jollekin savikurssille. Omasta uunista olen haaveillut ala-asteelta asti.

    VastaaPoista
  17. Cinciarella, wow! Pinterest is something new for me.. I requested an invite and waiting for it to use it!

    Oo, voi kiitos! :) Dreijaus oli kyllä mukavaa!

    ArualMaria, kiitos paljon. Assistentti auttoi valkotasapainossa värinsä ansiosta! :D

    Mira, eikun tekemään. Ei varmasti ole vaikeimmasta päästä ollenkaan! Ja kun on noin tyköistuva ja lyhythihainen, niin on vähemmän neulomista kuin vaikka pitkässä villatakissa. Harjottelemalla oppii! Ja voin minä kokeilla neuvoa jos jossakin kohtaa menee sormi suuhun. :)

    JenniH, kivaa! Tervetuloa uudelleenkin. Toivottavasti aurinkoista pakkasviikkoa myös sulle.

    katjusta, kiitos kovasti! Savessa on kyllä niin oma viehätyksensä, ja se on täysin erilaista kuin vaikka neulonta. Pitäisi itsekin katsella kursseja, että pääsisi säännöllisesti toteuttamaan itseään.

    VastaaPoista
  18. Mikä tahti sulla onkin ollut tuon takin kanssa! Mieletön ja huisin vähässä ajassa! :)

    VastaaPoista
  19. Oi, onpas kaunis villatakki! Haluaisin itsekin osata, mutta oon tämmöinen kaikkimullehetinyt, niin vielä ei ainakaan onnistuis. Ja takutkin on oikein mukavat. Ikävöin omiani.

    VastaaPoista
  20. Hilmukka, työttömällä on aikaa. :)

    Jonna, kiitosta! Tuossahan sitä pitkäjänteisyyttä on hyvä harjotella. ;) Minä kyllä tykkään kanssa takuista. On näitä kolme vuotta kohta kasvatettukin, eikä olla lähelläkään sitä pituutta mistä haaveilen. Toivon kovasti, ettei kesäkuumien aikaankaan tule äkkipäätöstä leikata näitä.. :)

    VastaaPoista
  21. Tosissaan suloinen villatakki! Mulla on täsmälleen samasta langasta juuri valmistumassa Nyt lähti lapasesta-kirjan Mai meidän pian neljävuotiaalle :) minusta nappilistasi näyttää oikein hyvältä, näyttää se olevan alkuperäisessäkin hiukan kiemurallaan :) Ole tyytyväinen vain! Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  22. Eikun taitaakin meidän neidin takki olla vaaleampaa vihreää.Hän äsken kokeillessaan totesi, että olisi halunnut punaisen mieluummin...

    VastaaPoista
  23. Ah, lumikuvia! Mä rakastan lunta! Sitä ei täällä Lontoossa asuessaan vaan pahemmin näe.. :( Ja älyttömän ihana villatakki!!

    VastaaPoista
  24. Minä olin ihan varma, että olin tänne jo käynyt kommentoimassa, mutta enpä sitten näköjän ollutkaan... Korjataanpa se sitten samantien :) Villatakki on ihana, ihana, ihana! Taitava olet, kerrassaan.

    VastaaPoista
  25. Très beau cardigan, je l'ai fait aussi il est superbe

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!