Sivut

9. heinäkuuta 2013

Tätä on odotettu. Työt on tehty ja minä häärään kotona kaikkea mahdollista ja mahdotonta valmiiksi pientä ihmistä varten!

Kestovaippoja on useampaa eri mallista ja näköistä. Käytössähän sen näkee, mitkä on eniten käytössä. Niitä sitten hommataan lisää. Haaveena on, ettei kertakäyttövaippoja tarvisi käyttää ollenkaan. Ostin muutamia värillisiä bambuharsoja, joilla sävytin kauniin hailakan turkoosiksi yhden koneellisen vaippapyykkiä...Aikalailla kaikki tarvikkeet ja vaatteet on käytettyinä saatuja ja hankittuja. Noita bambuharsoja ja kestovaippakankaita lukuun ottamatta en ole mitään uutta ostanut valmiina kaupasta. Tuntuisi kyllä hullulta laittaa yhteen vaatekappaleeseen seitsemän käytetyn verran rahaa.

Minun suosikit äitiyspakkauksesta. Miehen kanssa hipisteltiin pakkausta ja mies osasi nimetä melkein kaikki pakkauksesta löytyneet asiat! :D Kestovaipan taittoimu taisi meni vielä tyynyksi, mutta ihan looginen käyttötarkoitushan se olisi. Värit ja kuosit kyllä miellytti silmää. Sammakkolakanat oli vähän kummalliset. Koko tämänvuotinen pakkaus löytyy Kelan sivuilta.

7 kommenttia:

 1. Hurja määrä vaippoja. :) Niistä onkin sitten hyvä testailla, mitkä toimii tällä vauvalla parhaiten. Taitaahan noita toki itselläkin useampi pyykkitelineellinen olla... :D Äitiyspakkauksessa oli tosiaan ihan kivoja vaatteita. Ihanaa, että oli myös oikeasti värikkäitä juttuja.

  VastaaPoista
 2. Meidän kestoilu on alkanut varovaisesti... Parina päivänä ollaan käytetty muutamaa vaippaa. Tänään aloitin kunnolla ja nyt tyttö ollut aamusta asti kestoissa! :) Saahan niitä vaihdella tiheämpään ja tulee paksumpia paketteja, mutta kyllä tulee vaipanvaihdostakin mukavampaa, kun on kivannäköisiä vaippoja :) Jotkut vaipat tosin tuntuu jo pieniltä, vauvalla ikää 3 viikkoa...

  VastaaPoista
 3. Meillä on vielä aika niukasti vaippoja, kokeillaan rauhassa. Siellä onkin jo aika määrä! :)

  Minäkin hääräilen ja vauvaa varten on kaikki valmiina. Kaikkea muuta tekemistä keksin kyllä kokoajan. Onneksi pääsen välillä mökille rauhoittumaan ja unohdan kodin laittamisen.

  VastaaPoista
 4. On siinä vaippa-arsenaalia, eiköhän noilla hetken pärjää :D

  VastaaPoista
 5. Tähän asti olen ollut hiljainen lukija, mutta nyt kun aiheesi ovat niin lähellä omaa elämäntilannettani, alkaa näppis naputtaa itsestään :) Me todettiin meidän vastasyntyneen kohdalla että alussa kertavaipat toimi paremmin, istui pienelle eikä puristanut. Nyt kuusiviikkoisella käytetään kestoja, merkkinä bumgenius, joiden kokoa pystyy muokkaamaan. Niitä löytyy myös luomuna, mutta kuivuvat paljon hitaampaa kuin ne ei luomut -versiot. Niistä on myös olemassa vastasyntyneen kokoja, joita meillä oli 4 kappaletta. Vähälle käytölle jäivät ja nyt ovat jo liian pieniä. Kallis hankinta siis muutaman viikon takia. Nyt ollaan muutenkin kestoiltu vain kotona, matkaan otetaan kertavaippoja, koska muuten saisin kantaa kaupunkireissullakin rinkkaa mukana että kaikki tarvittava mahtuisi kyytiin :D Ihanaa loppuodotusta ja vauva-aikaa teille! - Elina

  VastaaPoista
 6. No onpas vaippoja! =) Mie sävytin tänään pyykit hailakan vaaleanpunaisiksi, onneksi värjääntyi vain muutama harso ja kestovaippa, ne nyt ei haittaa. Tai no, ekan identiteettikriisin poitsu koki jo laitoksella, äiti laittoi sitten vaaleainpunaisen bodyn päälle kun ei ollut sinisiäkään tarjolla. Kuhan oli vaatetta päällä! =D

  Samaa mieltä tuosta pakkauksesta, kivoja kuoseja jotka kyllä kaikki tulee käyttöön (tai on jo otettu). Ne sammakkolakanat on kyllä vähän hassut, olen ne hiljaa mielessäni ristinyt siittiölakanoiksi. Tsih. (Ah, mammahormoonit saa vähän viiraamaan päässä.. =D)

  VastaaPoista
 7. Nuo nalle-sisävaipat on ihan parhaita!

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!