Sivut

5. toukokuuta 2014

Yövaippakokeilu


Tämä on toinen sisätäyttövaippa yökäyttöön, jonka ompelin lainaamon vaipoista hahmoteltujen ja muokattujen kaavojen pohjalta. Ensimmäinen oli sivunepillinen, mutta epäonnistui niin monella tavalla että lensi tilkkukoriin uusiokäyttöä odottamaan.


Päällä on Verson Puodin joustofroteeta, jonka tukena tukena on bambuhamppucollegea. Sisäpintana on Myllymuksujen bambupuuvillajoustofroteeta, jonka sisäpuolelle on ommeltu mikrokuidusta tiimaimu. Imuksi ompelin perhosmallisen taittoimun, jossa on kaksi kerrosta bambuhamppucollegea ja yksi kerros joustofroteeta.


Koko paketin päälle laitetaan villahousut, jotka neuloin (muistaakseni) Hjertegarnin Incawoolista Tiuhtis-ohjeella L-kokoisena. Villahousut on kesääkin vasten mukavat, koska ne eivät hiosta vaan luonnonmatskuna hengittävät. Vaipassakaan ei ole nyt muovikerroksia, joten toivotaan että nämä jalassa saa makoisat unet!


Vinkkaan vielä loistavan tavan, miten pesutarralliset vaipat voi laittaa kuivumaan. Tadaa! Ei valitettavasti ole oman välähdyksen tulos, vaan kiitos Facebookin tsi-vaipparyhmälle tästä. :)

7 kommenttia:

 1. Vau ku on nätti vaippuli :)

  VastaaPoista
 2. Tässä näitä vaippapostauksia lukiessani olen miettinyt, onko olemassa housuvaippojen tyyppisiä kestovaippoja, vai onko sellainen malli epäkäytännöllinen tai järkevä (pysyykö päällä ja tuleeko ohivuotoja)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellaisia on! :) Sivunepillisiä (kiinnitys siis sivuilla, ei edessä) vaippoja voi käyttää kuten housuvaippoja neppien ollessa kiinni, että nykäistään vain jalkaan. Nepit on siitä hyvät, että niillä saa säätövaraa ja vaipat istumaan omalle lapselle paremmin. Sitten on kuivaksi opetteleville/pienipissaisille olemassa harkkahousuja elikkäs hiekkapikkareita, jotka on kuin alushousut, mutta niissä on pari kerrosta imua ja kosteussulkukangas.

   Poista
  2. Jos meinaat itse tehdä, niin googlettamalla harkkahousut ja kaava löytyy kaavoja ja ohjeita ilmaiseksi. :)

   Poista
 3. Tuo tapa kuivattaa on mainio, mutta kannattaa vaihtaa puolta tasaisin väliajoin, oon meinaan itse saanut kuminauhan lörpähtämään toispuoleisesti kun aina kuivatin samoinpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, hyvä kun sanoit! Ei tullu itellä mieleenkään. :)

   Poista

Kiitos sanoistasi!