Sivut

23. marraskuuta 2013

Viimeisimmät ompelukseni ja täydellisen tunikan kaava

Tadaa:


Keltainen on liian kireä makkarankuori ja yhtä aikaa liian löysä, pilalle saksittu ja saumurilla kurautettu Verson puodin Taimi. Pöydällä näette vihreän, rennon ja simppelin lyhyemmän uusimman naisten Ottobren Friday evening-raglanhihamekon, joka on lähinnä sairaalayöpaita. Pikanttina lisämausteena täysin kummallinen resorikaulus. Ja ne täydellisen tunikan kaavat on siellä alla rytyssä, ihan sen vuoksi että roskis oli ääriään myöten täynnä eikä napannut tyhjentää sitä.

Alku oli lupaava. Otin hienoja blogikuvia vinkiksi, miten lempparipaidasta saa kätevästi maalarinteipillä jäljennettyä kaavat. Tarkoituksena oli siis tehdä se perus yläosan kaava, luottokaava, jolla kotiäiti surattelee kotimekkoja vaivattomasti.


Pikkuinen nukkui päiväunet tyytyväisenä liinassa. "Näin yhdistät harrastuksesi ja vauvanhoidon."


Mutta ei. Kun ei niin ei. Sitten kun on vielä LTR-päivä, niin hyvä etten jo naputellut myyntiin saumuria ja ompelukonetta, kun niiden vikahan se on kun ei vaatteet istu! ;) Taustalla oli stressi siitä, että pitää saada se täydellinen kaava muokattua ennen kuin Verson Puodin uudet ihanuudet tulee postista. Että on valmis kaava millä ommella. Paketti tuli eilen illalla lähimpään pakettiautomaattiin. Iltalenkillä sen hain, mutta mökötyksissäni paketti sai nukkua avaamattomana yön yli vaunujen tavarakorissa.


11 tunnin yöunien jälkeen tilanne näytti vähän valoisammalta. Kurkkasin pakettiin ja ai ihanuutta! Nuo kankaat on ihan täydellisiä! Ihan kuin minun sielunmaisemaa painettuna kankaalle. :) Kankaat pesukonekaruselliin ja narulle kuivumaan. Ehkäpä nuo paidat saa vielä pelastettua. Vähän muotolaskosta kehiin, helman lyhennystä, rypytystä sinne tänne. Siitä se kaavakin muokkautuu hiljalleen, kun maltilla tekee ja testailee. Mutta noihin kankaisiin en kajoa, ennen kuin edelliset on pitokelpoisia.

Enhän, oi enhän ole ainoa jolla välillä takkuaa?

12 kommenttia:

 1. Ihanan piristävä blogi sinulla! :)
  Pakko kysyä, että mistä olet saanut noin ihanan väristä kudetta, mikä vilahtaa tuossa ompelunurkkauksesi virkatussa matossa?? Olen etsinyt tuon sävyistä kudetta kauan, kun suunnitelmissa olisi virkkailla sohvanpäällinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :) Kude on Oulun Lankamaailmasta. Näyttäisi ainakin tuolta saavan: http://www.esito.fi/Lilli, värjätty lime on värin nimi. Kalleinta kuulema siksi, että on vaikea väri saada kuteeseen tarttumaan. Kertakaikkisen kiva tuo väri on, ei voi moittia!

   Poista
 2. No et varmasti :) hiljaa hyvä tulee!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä, kyllä se täydellisyyteen kaavakin vielä taipuu ja mikäs on ommellessa noilla ihanuuksilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei vain raskiki noita ihanuuksia pilata.. :)

   Poista
 4. No et kyllä ole ainoa! Ja hei, huippuvinkki tuo maalarinteippi, täytyy kyllä laittaa kokeiluun. Pistän peukut pystyyn seuraavalle ompelukselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on kätevää kyllä. Tuosta siis piirretään se hihan kaari, leikataan ja liimataan kaavapaperille. :) Kätevää tuommoisissa saumakohdissa. Muistaakseni farkuille olen nähnyt tuota joskus käytettävän ja on jäänyt mielen perukoille pyörimään.

   Poista
 5. Mä tilasin kans tuota punaista kukkakangasta heti kun luin tän tekstin =D Pipoja pari kpl lahjoiksi, ehkä, jos onnistuu =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes raski lahjaksi, kun ihan itselle vaan... :) On niin ihana kuosi!

   Poista
 6. Hei, sä sentään edes yrität! Mulla on haaveena, että joskus vaatekaapistani löytyy vain itse tehtyjä vaatteita. Joitakin valmiskaavoja olen kokeillut, eihän niistä istuvia ole tullut ja haudannut ne. Mutta vielä joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kai sitä villasukistakaan ekalla tai toisella kerralla saanut vielä sopivia. Ei vaan malttaisi odottaa, vaan kaikkimullehetinyt. Ja kannattaa kokeilla sinunkin. Ei ole nimittäin ollenkaan hullumpi haave, että vaatekaapissa olisi vain omaa kättenjälkeä.

   Poista

Kiitos sanoistasi!