Sivut

1. tammikuuta 2014

Loharilakit

Vuoden ensimmäisinä ompeluksina valmistui kypärämyssyt Ottobren ilmaisella kaavalla. (Sen voi tulostaa tästä.) Oli pakottava tarve saada tehdä edes jotakin noista Verson Puodin kankaista, jotka on jo huhuilleet luvattoman kauan hyllyssä koskemattomina.


Vilpurin päänympärys on kutakuinkin 41 senttiä (jos osasin sen oikeasta kohdasta mitata). Sininen on kokoa 42, ja jetsulleen passeli. Vihreä on kokoa 44, mutta sen sopivuutta en osaa sanoa. Malli vetelee jo sikeitä huulet mutturalla.

Vihreän myssyn saumat ompelin ulospäin, ja niin tuli parempi. Ei jää saumoja sisäpuolelle painamaan pientä päätä. Siksakkasin saumat litteäksi, jätin lohikäärmekuviot pois ja alareunaan tuli pelkkä saumurinsauma resorin sijaan.

Joustiksesta tehty kypärämyssy vaikutti pysyvän hyvin päässä ja naama-aukko naaman kohdalla. Trikoiset pyörähtää meidän pöllöniskaisella poitsulla silmille (tai poskelle, nenän päälle, suuhun, you name it) ja sekös harmittaa.

6.1.2014: Neuvolassa Vilpurin päänympärykseksi mitattiin tasan 42 cm pari päivää tämän postauksen jälkeen. Eli aika hitsin tarkasti on mitotettu kaavat! 44 senttinen menee myös, muttei istu niin suojaavasti kasvojen ympäriltä kuin pienempi.

4 kommenttia:

 1. Ihanat myssyt. Ja sulla on ihana värikäs blogi, Käyn aina lukemassa, mutta en oo koskaan jättäny merkkiä :) Vilpurilla on muuten upea nimi (jos siis on pojan oikea nimi) ! - Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mukava kun jätit terveiset. :) Vilpuri on pojan lempinimi täällä blogissa ja oikeassa elämässä. Olisi se minun puolesta voinut olla vaikka virallinen nimikin.. :)

   Poista
 2. Onpa nätit! Meijän tyttö tarvitsee kyllä kans ihastuskypärämyssyjä. :) Ne valkoiset on tylsiä!

  Tervetuloa katsomaan blogiani jonka juuri laitoin pystyyn :)

  VastaaPoista
 3. Tosi nättejä myssyjä, ah, saiskohan itsekin tehtyä...

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!