Sivut

2. huhtikuuta 2014

Pupu-yöpi


Tein Nestori-yöpin kaavalla (Nukkumatti OB 6/12) toisen, joustofroteisen. Minulla taitaa ajatukset mennä koko ajan retrompaan.. Ostin tämän kankaan joulukuussa, ja harkitsin kyllä, onko tämä liian retroa. Mutta nyt kun kaivoin kankaan kaapista, tämä on niin ihana ettei toista! Keväälläkin taitaa olla näppinsä pelissä siinä, että kaikki kirkkaat värit on pop.

Meinasin tehdä tämän nepeillä, mutta leikatessa kävi aivopieru ja unohdin lahkeiden sivusauman takakappaleeseen leikata taitteet. Samalla meni myös resorisuunnitelmat uusiksi oliivin vihreästä petrooliin, sillä ei ollut vihreitä vetskareita. Mutta eipä toisaalta haittaa, niin raikas tästä tuli! Ja yöllä vaippaa vaihtaessa on kyllä helpompi sujauttaa vetoketju tilulilulii, auki ja kii. Miten ne nepit voikaan olla unenpöpperössä hankala sihdata paikalleen! Ja kaikki yövaipatkin on nepillisiä, niin ehkä vetskari oli sittenkin ihan hyvä ratkaisu. Tykkään kovasti tuommoisista viiden sentin pituisista resoreista lahkeissa ja hihansuissa. Ne tuo kivasti käyttöikää vaatteelle.


Täällä on rymsteerattu. Rakastan vanhoja huonekaluja, mutta jostakin käsittämättömästä syystä ostin Ikean hyllykön puolitoista vuotta sitten. Onhan se ollut tosi kätevä ja siihen on ihan uskomattomat määrät saanut ladattua tavaraa. Nyt kuitenkin iski siivousvimma, ja hyllykkö sai lähteä. Laitoin Toriin ilmoituksen, ja jo seuraavana päivänä vilkuttelin iloisesti hyllyn hakeneen perävaloille. Hyllyssä olleet tavarat on rankalla kädellä lajiteltu kierrätykseen, paperinkeräykseen ja sullottu muihin kaappeihin. Pakastin siirrettiin ikkunan viereen, niin vaunuillekin on nyt säilytyspaikka! Ruskea kaappi on ihan itse tehty. ;) Kaapit oli vierekkäin makkarissa, mutta kannettiin ne ompeluhuoneeseen, ruuvasin toisesta jalat irti ja nosti päällekäin. Tuli paljon siistimmän näköinen kun vertaa entiseen.


Minä tarvisin apuja näitten kuvien kanssa! Koneella ne näyttää tosi kivalta, mutta bloggeri söhrää kuvat ja muuttaa värit tummemmaksi ja tekee ties mitä. Miten te lisäätte ja käsittelette kuvat ennen blogiin lisäämistä? Missä muodossa ja minkä kokoisina? Miten niistä saa yhtä terävät ja tarkat kuin kotikoneella? Vai valehteleeko minulla silmät?

5 kommenttia:

 1. Onpa kiva vaate kyllä kerrassaan! Tämä kangas näyttää tässä tosi mukavalle ja sinisävyinen resori ja vetska kyllä nimenomaan raikastaa kokonaisuuden. Täällä munki puolella on pitkästäaikaa jotaki vaatetta saatu esittelyasteelle saakka, tuuhhan kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä namu yöppi! Apus, mä ostan sen sitten sulta kun on mennyt pienekis =D jos et halua jemmata sitä seuraavalle ;) (tai sit mä voin tarvittaessa palauttaa sen takaisin =D )

  VastaaPoista
 3. Menepä

  https://plus.google.com/settings

  ja sieltä kohta auto enhance. Jos siinä on täppä jossain muussa kohdassa kuin "off" ja lataat kuvat bloggerin kautta, ne menee suttuisiksi koska ystävämme google+ kuvittelee tekevänsä suurenkin palveluksen muokkaamalla kuvat omasta mielestään paremmiksi mikä yleensä on aivan eri näkemys kuin bloggaajalla itsellään. Mulla oli nimittäin ainakin automaattisesti vaan jostain tupsahtanut kaikki bloggerin kautta ladatut kuvat googleplussaan ja toi oli oletusasetus että sotkee niitä kuvia. Nykyään en enää juurikaan bloggeriin kuvia lataakaan vaan liitän ne blogiin muualta.

  VastaaPoista
 4. Ihana yökkäri! Oi nam! Ja teidän koti näyttää kuvien perusteella siltä, että voisin muuttaa teille. :)

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!