Sivut

30. maaliskuuta 2014

Nestori ja norppa -yöpi

Ompelu on kyllä parasta omaa aikaa! Eilen illalla hurruuttelin puoliakuuttiin yöpukupulaan yöpin Vilpurille. Kaava on Nukkumatti (Ottobre 6/2012). Vilpuri pitää 68-senttisiä vaatteita, mutta on vanttera. Siksi piirsin kaavat koossa 80 cm. Hihojen ja lahkeiden mitta on 74 senttisestä. Tuli oikein passeli, yövaipallekin on sopivasta tilaa. Piirsin etu- ja takakappaleet yhteen, koska sivusaumat oli luotisuorat. Eipähän saumat paina pientä uinujaa ja kuosiakaan ei tarvitse yrittää kohdistaa kuin edestä vetskarin kohdalta! Trikoo tuntuu aika ohuelta. Taitaa päästä käyttöön sitten, kun on samanlaiset kelit kuin Miikkulaisella tovereineen.


Kangas oli löytö Oulusta kirppikseltä. Olen ihastellut kangasta netissä usemman kerran. Eihän noita viiksiä ja rentoa levytysmeininkiä voi vastustaa! Kävipä kyllä tuuri, sillä tuo pesmätön metrin pätkä täysleveyttä löytyi melkein puoleen hintaan.

Ompelu on kyllä ihan parasta omaa aikaa! Olen kyllä riemuissani siitä, miten omat taidot kehittyy. Jälki muuttuu siistimmäksi ja tarkastelun kestäväksi nurjaltakin puolelta, purkaa tarvitsee harvoin. Vetoketjunkin taltutin, trikooseen! Tuli niin kiva, että piti ihan taputella itseä olkapäälle. Olen aika nipo käsitöiden suhteen, ja oman käden jäljen pitää olla siistiä ja kaunista. Röpelöä ja rosoa on hankala sietää. Onneksi on lapsonen, joka nukkuu hyvin. On aikaa ja jaksamista touhuta täällä kotiseinien sisällä sitä, mikä tuottaa hurjasti hyvää mieltä. :)

9 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihanat - niin yöpuku kuin sen käyttäjäkin!

  VastaaPoista
 2. Minullakin hyvin nukkuva lapsi ja kun olin kotona, ei ollut ollenkaan semmonen "pää hajoaa" -tunne vaikka pitääkin olla, no, kotona. Sillä heti kun lapsi on viety nukkumaan, alkaa ompelukone laulaan ja puikot kilkattaan!!! :D :D Ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen! :) Näinpä juuri. Onneksi meillä pikkutyyppi on alkanut nukkumaan päiväuniakin jopa pari tuntia putkeen. Ei nimittäin jaksa aina yötä myöten kukkua ja olla äreänä seuraavana päivänä..

   Poista
 3. Ihana haalari, aivan super-värit! :)

  VastaaPoista
 4. Hurja ompelutahti siulla, ja vielä vauvan kanssa! Suloinen yöpuku, ja tumpputehtaan tuotokset alempana on mahtavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole oikein osannut noin ajatellakaan. Mutta vauva on alkanut nukkumaan päiväunia vihdoin jopa pari tuntia, niin silloin on omaa aikaa. Ja paljon tekee myös se, että on nyt oma ompelupöytä, jonne tarvitsee vain istua ja kaikki on käden ulottuvilla. Saa hyödynnettyä pienetkin välit. :) Vauvan hereillä ollessa en oikein osaa enkä haluakaan ommella tai tehdä käsitöitä. Mieluummin olen ja leikin pikku ipanan kanssa silloin! Ja meneehän tuo ompelu välillä yöunien kustannuksella, mikä ei ole paras rarkaisu sekään.. mutta rakas harrastus se on!

   Poista
 5. Hieno. Oot kyllä tosi ahkera ompelija. Mä en meinaa saada mitään tehtyä, nyt on vauvalla joku sellainen vaihe, ettei hereillä ollessa saa mitään aikaan sen kanssa ja päikkäreiden aikaan on kotihommia yms.

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!