Sivut

18. joulukuuta 2013

JoulukolttuTaannoin takkusin mekkojen kanssa ja venyttelin hermoja. Ei muka tullut sopivaa ja piti muka soveltaa. Eilen illalla saksin Verson Puodin ihanaa (ja reilulla kädellä mitattua, kiitos!) Paratiisin puutarhaa suitsait ja kuvioiden kohdistuksia miettimättä Onionin kaavan mukaan. Tänä iltana ompelin ja saumurin saumanleveyden verran kavensin kainaloiden alta, ja tuli älyttömän hyvä!


Salaisuus taitaa olla siinä, että mekossa on vähän väljyyttä, ettei ihan makkarankuorta tule. Tämä jouluaatto vietetäänkin mekko päällä. :)


Kuvat on ihan päättömiä (ehheh), kun pitäisi olla jo nukkumassa. Tämä tonttu ei kuitenkaan malttanut vielä nukkumaan, vaan piti räpsiä parit kuvat. Naamataulu kertoo karua kieltä, että ihan oikeasti pitäisi jo olla unten mailla, joten.. päät pois, päät pois, vatsukanaduu.. (enhän ole ainoa joka tuota laulua on laulanut noin lapsena vanhempien c-kasetilta?)


Löysin kaksi reilun kokoista emalimukia Lahden reissulla kirppikseltä. Molemmat oli alle kaksi euroa kappaleelta. Ei paha, sillä emalijuttujen hinnat on ihan törkeitä nykyään! Hyasintti tuskin ehtii aueta, sillä lähdetään jo ylihuomenna reissuun joulua viettämään. 

(Se keltainen mekko on vielä keskeneräisenä myttynä. Olkoot. Pelastan sen ehkä myöhemmin.)

10 kommenttia:

 1. Kyllä on pirteän näköinen mekko, sopii sulle - ja tykkäisin minäkin :-)

  VastaaPoista
 2. Tuo on niin ihana kangas ja nätin mekon oot tehny. Musta tollanen simppeli malli sopii parhaiten voimakkaaseen kuosiin. Voi kun itekin osais ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa mieltä olet, että simppli malli ja mahdollisimman vähän saumoja, että tulee selkeä lopputulos. Resorit voisi kyllä kivasti selkeyttää tai rajata tuota villiä kuosia, mutta laiskuuttani jätin tekemättä. Vinkki: Ompelemaan oppii ompelemalla. Ja purkamalla. ;) Saisitko jostakin vaikka ompelukonetta lainaan?

   Poista
 3. Juuri noin meilläkin lapsena laulettiin! :D Kaunis mekko.

  VastaaPoista
 4. Vatsukanaduu :D Haha kesti hetki tajuta mutta juuri noinhan sitä tosiaan laulettiin! Ja onpa kiva mekko, sopii hyvin jouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toisaalta lyhythihaisena tuo olisi ihanan raikas kesämekkokin. Mutta joustofrotee mahtaa olla liian lämmin kangas. No, viileiden kesäiltojen mekko ehkä. ;)

   Poista
 5. Voi miten ihania ja hyvin istuvia mekkoja olet tehnyt!! Mikähän tuo onionin kaava mahtaa olla? Tuire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on Onion 3035, sen voi tilata esimerkiksi tuolta: http://www.ikasyr.fi/onion-2035-mekko-empiirileikkauksella-koko-xsxl-p-1347.html . Tosi simppeli ja yksinkertainen malli, mutta jostain syystä (tai ehkä juuri yksinkertaisuudesta=muunneltavuudesta johtuen) saavuttanut melkoista suosiota.

   Poista

Kiitos sanoistasi!