Sivut

23. joulukuuta 2013

Pikkuinen tonttu

En lämmennyt perinteiselle tonttupuvulle, joten Vilpuri sai sydämelliset potkuhousut jouluaatoksi.


Kaava on tämän vuoden OB:sta, lehden numeroa en muista. Ollaan täällä äidin luona, niin en pääse tarkistamaan.. Terien tilalle tuli lahkeisiin resorit. Koko on kuuskakkonen, mutta lisäsin pituutta ja leveyttä toosi reippaasti. Silti tuli aikamoisen naftit kestovaipan kanssa. (Ja kyllä noita ihania masumakkaroitakin on vaikka muille jakaa, hih.) Tuommoiset terättömät potkuhousut joustofroteesta on kyllä tosi kiva vaate, suosikki oikeastaan! En oikein osaa pitää Vilpurilla housuja ja paitaa, kun housut nousee aina kainaloihin asti, ja samoin paita. Tuolla kaavalla noita potkuhousuja on helppo ommella lisää, kun housut on yhdestä ainoasta kappaleesta.

Mummu kyseli huolestuneena, onko vauvalle tonttulakkia. No on. :) Varsinainen pikaompelus -kymmenessä minuutissa ajatuksesta oli lakki valmis.


Mitat tonttulakille kävin ottamassa jo yöunilla olleesta vauvasta, taitoin kankaat langansuoran mukaisesti, mittasin alareunasta himpun verran päänympärystä isomman, leikkelin kankaat ja surautin resorin. Ilman kulkusta tai tupsua, sillä täällä laitetaan taitavasti jo kaikenlaista nenän eteen osunutta suuhun.

Lopputulosta sovitin nukkuvalle vauvalle, ja kuvan uinuvasta tonttupojasta lähetin miehelle yövuoroa piristämään. Ihana on!

Mutta nyt täällä hiljennytään joulun viettoon. Haaveet kyllä on jo tulevassa, nimittäin Tummun luota matkaa Metsolan myymälään on vain reilut 10 kilometriä. Ainakin Miinaa ja Manua aion käydä ostamassa pyhien jälkeen seuraavia potkuhousuja varten.

2 kommenttia:

  1. Oikein mukavaa ja rauhallista joulun aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Oikein rauhaisaa joulua teillekkin!

    VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!