Sivut

28. elokuuta 2011

Ompelin vapaapäivänä Ainolle pannan ja y-valjaat. Nappi Amaliasta löytyi kertakaikkisen kauniita nauhoja ja muutkin tykötarpeet. Hintaa materiaaleille tuli alle 15 euroa.
Nyt on tukevat vermeet, panta treeneihin ja valjaat lenkeille.Pannassa on pehmusteena kaksinkertainen fleece, jonka ympärillä on vedenpitävää ruskeaa kangasta. Koko pannan mitalta on koristenauhaa, jonka alla on samanlevyinen nylonnauha. Lisäksi pannassa on tukeva D-lenkki ja metalliympyrä. Tiukimmillaankin panta on löysä Ainon kaulaan, eli ei kurista. Löysänä ollessaan panta on kätsy sujauttaa kaulaan ja takaisin -reeneissä kätevää.


Voin kertoa, että tuon hihnan pujottelu oikein noitten lenkkien kautta ennen ompelua kävi ihan älypelistä. Voin kertoa myös senkin, että ensimmäinen versio oli muuten hyvä, mutta nauha meni väärin D-lenkistä ja koekäytössä panta oli vain näennäisesti puolikuristava. Luiskahti hirttosilmukaksi, mutta ei tarvitse soittaa eläinsuojeluviranomaisille -kukaan ei kuristunut, pannan vika on korjattu ja emäntä pyrkii kehittämään omia aivonystyröitään vastaavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi.
Valjaat olikin kinkkisempi tehdä. Niissä pehmusteena on sama kuin pannassa -kaksinkertainen fleece ja vedenpitävää kangasta ympärillä. Lenkkeillessä käytän molemmille koirille ehdottomasti valjaita -ovat paljon koiraystävällisemmät ja säästävät niskaa, sillä Aino välillä sinkoilee etenkin pikkulintujen perään.


Valjaissa on nylonnauhaa vaan tuolla selän päällä olevassa kappaleessa ja kyljessä olevan soljen kohdalla. Valjaista tuli aika leveät, mutta ovat varmasti pehmeät ja tukevan tuntoiset. Meinasin ensin pienentää noita pikaisen koekäytön perusteella, mutta tositoimissa lenkillä huomasin, että ovat ihan oikean kokoiset. Onneksi en mennyt hosumaan. Laitoin heijastinnauhaa valjaiin kaulan kohdalta meneviin hihnoihin. Näytäänpähän sitten lenkeillä kun alkaa illat pimentyä.


7 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää neiti tyylikkäältä, hienot vermeet! Ja valjaat näyttää niin pehmoisilta ja mukavilta. Itse heräsin vasta nyt tajuamaan että oikeasti Stellallekin voisi tehdä hienon leveän pannan, kun ei näyttelyturkista tarvitse enää välittää. Täytyykin laittaa koristenauhat hakuun...

  VastaaPoista
 2. On kyl nätit vermeet!:) Meillä on hakusessa joku tuon tyylinen panta.

  VastaaPoista
 3. Oletpas hirmuisen taitava! Hieno panta ja mahtavat valjaat!

  VastaaPoista
 4. liinu, aikku kiittää. ;) ajattelin tässä joskus tehdä ohjeet tuohon pantaan, oli aika kätsy tehdä. :) koristenauhan tilalle voi kyllä vaikka jotakin kangasta laittaa, silittää sen "kanttinauhaksi" (onkohan tuo oikea nimi...).

  Faline, kiitos! voi, teiän ihanalle pikkusessulle.. :) voisin kyllä tehdä tuommoisen pannan, materiaalia on vielä jälellä! jos kiinnostaapi, ni laita sähköpostia, nurinpain@gmail.com! tai sitten vaihtoehtoisesti minä ajattelin tosiaan tehä ohjeet tuohon, että jos löytyy ompelukonetta ja ompeluintoa, niin voit itseki tehä. :)

  VastaaPoista
 5. AIVAN upeat!!!
  -Amaria-

  VastaaPoista

Kiitos sanoistasi!